Het gebied van ’t Zwanenbroekje is alleen onder begeleiding te bezoeken. Deze excursies starten in de regel bij de witte voetgangersbrug. Vul het contactformulier in voor meer informatie.

Wel kunt u het terrein onbegeleid op een andere wijze bekijken; zie hierna.

Overzicht van het terrein

Boven op de witte voetgangersbrug over de Rijksweg N325 kunt u het terrein van ’t Zwanenbroekje overzien. Rechts ziet u een pad, dat van de Landbouwweg  in de richting van het kerkje van Persingen loopt. Dit kerkje ligt aan de overkant van ’t Meertje ook wel het Meer genoemd. Dit pad is de oostelijke grens van ’t Zwanenbroekje.

Schuin links tegenover de witte voetgangersbrug ziet u een wandelpad beginnen dat langs een beek voert.  Deze is in 2003 gegraven. Zij voert het water uit de beken op de stuwwal en het hemelwater van Beek naar het Meer.

Vlak voor deze beek gaat u het gebied in over het dijkje langs het water. Over dit dijkje loopt een wandelpad dat openbaar toegankelijk is van zon-op tot zonsondergang. Ook vanaf dit hoger gelegen dijkje kunt u het gebied goed overzien. Verderop ziet u in de beek enkele vistrappen in het gebied. Aan het eind, vlak voor ’t Meertje,  is  een brug over de beek.

Deze steekt u over en volgt het pad langs het Meer tot aan het in 2006 geopende trekpontje. Links heeft u een overzicht over de moerasgebieden van ’t Zwanenbroekje. Met het pontje  kunt u desgewenst overvaren naar de Dijkgraaf van Wijckweg in de Ooijpolder en verder de Ooijpolder en uw wandeling vervolgen over boerenlandpaden in de Ooijpolder die in 2010 zijn opengesteld . Van de Dijkgraaf van Wijckweg die langs ’t Meertje loopt heeft u eveneens een goed overzicht over het terrein.

Het kwetsbare kerngebied van ‘t Zwanenbroekje is alleen onder begeleiding toegankelijk;